Προπόνηση για αθλητές αντοχής. Έξι βασικές συμβουλές

  1. Η προπόνηση διαρκεί όλη μέρα. Οι ώρες εκτός από την κανονική προπόνηση μπορεί να είναι και σημαντικότερες από την ίδια την προπόνηση, Σωστή διατροφή, πολύς και ξεκούραστος ύπνος εξασφαλίζουν υγεία και μακροπρόθεσμα μέγιστη αθλητική απόδοση.
  2. Χτίστε δυνατή αερόβια βάση με μεγάλες και αργές προπονήσεις.
  3. Μην στρεσάρετε το σώμα σας με συνεχείς και δύσκολες προπονήσεις. Πάντα να εναλλάσσονται εύκολες προπονητικές μέρες για να δεχτεί το σώμα τις κατάλληλες προσαρμογές
  4. Η προπόνηση πρέπει να είναι εξειδικευμένη στις ιδιαιτερότητες του αγώνα που αποτελεί τον κύριο στόχο. Μην παρασύρεστε σε πολλούς και αδιάφορους αγώνες. Ανάλογα την απόσταση επιλέξτε 1-3 αγώνες σαν κύριο στόχο και συμπληρώστε το καλεντάρι σας με αγώνες που θα λειτουργήσουν συμπληρωματικά στην προπόνησή σας.
  5. Να σχεδιάζετε την προπόνησή σας σε μηνιαία βάση και να την αξιολογείτε εβδομαδιαίως. Βάλτε στόχους συγκεκριμένους και ρεαλιστικούς.
  6. Το internet είναι μια τεράστια πηγή ενημέρωσης αλλά το να κατεβάζετε έτοιμα προγράμματα και να τα εφαρμόζετε πάνω σας μπορεί να αποδειχθεί καταστροφικό. Αναζητήστε προπονητή καταρτισμένο και εξειδικευμένο πάνω στο αντικείμενο, να σας δώσει τις σωστές κατευθύνσεις για να πετύχετε τον στόχο σας.